Espai de ioga

A la rambla de Girona

IOGA2.0

En el ioga, la pràctica personal és un pas molt important cap a la felicitat. Independentment de la regularitat o de l'estat de forma, una petita sessió de ioga ens portarà una mica més en contacte amb nosaltres mateixos.

Seqüències publicades

Iniciació. Llista amb les postures dempeus, amb una fulla de pràctica que podeu imprimir i una vídeo de referència. És indicat si us hi voleu posar de cap sense esperar més. Tot és accessible gratuïtament.

Avançat. Us proposo les 4 seqüències del centre de ioga Iyengar de Nova York. Són molt completes i fan servir un encadenament diferent del que fem a classe.

Pas a pas en vídeo

Aquí teniu un recull de les gravacions que he anat fent del nivell 1, agrupades en dificultat creixent. Veureu que no només d'estiraments que viu el iogui, hi ha molts de temes que ens ajuden a entendre el nostre cos.

Bàsic

Alt peuLa planta del peu  espatlla2   engonals2  columnes2

 

Resum de postures del 1er trimestre

Més avançat
Virabhadrasana I

Intens

Descans

Postures de terra

Treball contra la paret

Per aprendre Sarvangasana

Preparació

Fonaments

Avançat

Tota la pràctica dempeus en 20 minuts (accés gratuït)

 

I després?

Un cop tingueu ja els fonaments, podeu fer servir tranquil·lament la web de 1000yogavideos per anar avançant, recollir idees noves, aplicar-les vosaltres mateixos sense el vídeo. Aviat tindreu una pràctica saludable, imaginativa i autogestionada. Felicitats!

Bibliografia recomanada

  • Yoga, El método Iyengar. Silva, Mira i Shyam Mehta Ed. Tutor. És el manual d'iniciació que recomano com a primer llibre d'àssanes. Té una llista d'àssanes explicada de forma molt completa, i també una petita introducció al pranayama i a la filosofia.
  • Ioga en acció per a practicants novells - Geeta S. Iyengar. És un manual molt senzill, però molt ben pensat i útil. El trobareu al nostre centre.
  • Vídeos
  • 1000yogavideos És la pàgina on anem penjant els vídeos que gravem a l'espai de ioga. Estan classificats per nivell i per temàtica. Si sou alumnes del centre hi teniu accés amb la matrícula anual. Sinó us hi podeu subscriure per un mòdic preu.
  • yogaglo És la referència, en anglès, amb professors de molta qualitat. Cal saber triar, perquè alguns fan un ioga que s'allunya molt del que ensenyem i del que m'agrada a mi, però en tot cas evidentment és respectable i interessant. Tenen una subscripció raonable i ... van bé per practicar l'anglès.
En visitar la web estàs d'acord en que emprem galetes per millorar la teva experiència.
Ok