fbpx

Cicle d'aprofundiment de ioga

La proposta

[Curs complet, però pots incriure't a la llista d'espera i t'avisarem]

L’objectiu d’aquest cicle és proporcionar als alumnes unes pautes clares i sistemàtiques per practicar ioga. El nucli principal serà aprendre el mètode Iyengar, però hi haurà matisacions importants i explícites en un cert nombre de punts. La major part del temps el dedicarem a la pràctica d’àssanes: veurem els diferents grups i els punts més importants de moltes àssanes. Aprendrem les tècniques de respiració de pranayama, i com podem aplicar-ho per meditar. Tot aquest apartat físic l’emmarcarem en el context històric del ioga: el seu naixement, el ioga Iyengar i una visió crítica i realista del moment actual. També veurem un dels llibres claus del ioga: Els yoga sutra de Patañjali, que ens donaran una referència de vocabulari afí i de termes filosòfics.
El meu propòsit és també donar les eines per avaluar la pràctica física des d’un punt de vista científic. Per això veurem un parell de temes de fisiologia (estiraments i la columna vertebral) que pretenc que us serveixin d’exemple per a la vostra pròpia investigació.
Veureu diferents estratègies per practicar una postura i com donar més o menys espai per a l’exploració personal. En acabar el curs, tindreu una base sòlida de les postures, del que porten, del seu nom en sànscrit i de la seva dependència de preparacions o altres postures. Tindreu una pauta realista de pràctica setmanal i el coneixement per adaptar-la a la vostra realitat corporal.
Fixeu-vos que el curs us donarà un ampli ventall de possibilitat per construir el vostre propi camí d’evolució, únic, i dinàmic. Potser voldreu reforçar la part de lectura de textos inspiradors, o fer una pràctica d’àssana més atlètica, o més meditativa, o buscar referència en medicina esportiva. En tot cas sabreu i gaudireu de la infinita varietat de l’art i ciència que és el ioga.
Advertència: el curs no és una formació de professors, ni de ioga Iyengar ni oficial. Pretén donar a qui es vulgui dedicar seriosament al ioga un marc de pràctica que us permeti aprofundir en els seus diferents aspectes.

Requeriments d’entrada

El curs està pensat pels que ja coneixeu ioga, sobretot la part d’àssanes, i voleu aprofundir-hi. Si no coneixeu ioga en absolut és millor que abans feu alguns mesos de classes, per assegurar-vos que és el que voleu. Si teniu alguna lesió si us plau parleu amb mi abans de fer la inscripció.
El curs ja té el mínim d'alumnes per fer-se, però s'està apropant al màxim. Si t'interessa no t'esperis!

Compromís

En fer la inscripció, us demanaré explícitament que us comprometeu a l’assistència i a dedicar durant el curs un mínim de dues sessions setmanals a la pràctica a casa, a part de les classes guiades que puguis prendre. La no assistència a una de les sessions no n’eximeix del pagament.

Certificat d'assistència

Per obtenir el certificat d’assistència cal haver vingut al 80% de les classes. 

Organització del curs

Horari: de 9:30 a 17:30h, amb una pausa al mig pel dinar compartit.
Totes les sessions inclouen pranayama, i en cada sessió repassarem la pràctica proposada a la sessió anterior.

Esquema de les sessions

Totes són el dissabte, i les dues últimes són tot el cap de setmana.

  • 1. 26 d’octubre. Les postures dempeus I. Orígens i evolució del ioga. Les escoles de ioga.
  • 2. 23 de novembre. Postures dempeus II i assegudes. La columna vertebral.
  • 3. 21 de desembre. Postures enrere, Sarvangasana. Els yoga sutras.
  • 4. 25 de gener. Postures endavant, torsions. Sirsasana. Els estiraments.
  • 5 i 6. 22-23 Febrer. Cap de setmana d’integració. El ioga no dual, tantrisme, Bhagavad gita.

En total 7h X 6 sessions = 42 hores presencials.

Preu i pagament

60€ per sessió, que es farà efectiu abans de la sessió corresponent. Les sessions 5 i 6, 120€, es pagaran a l’avançada per formalitzar la matrícula. L’examen d’avaluació, que és optatiu, val 30€.

Inscripció

Aquí tens el formulari d'inscripció. Si us plau assegura't que podràs venir a les dates dels intensius i que disposaràs de temps per practicar a casa. Un cop feta la inscripció em posaré en contacte amb tu. També pots parlar amb mi personalment per assegurar-te que el que oferim és el que cerces.

Llista espera

Preguntes freqüents

És una formació de professors?

No, és una formació de practicant. Crec fermament que abans que professor s'ha de ser practicant. Però el curs dóna el material mínim perquè un practicant construeixi un marc i rutina de ioga que li permet avançar en la pràctica personal.

 

 


© 2020 Espai de ioga Girona Rambla de la Llibertat, 6, 4 | 17004 Girona david@espaideioga.cat | +34-655341258